Megláttam egy képet, olvastam egy receptet, fogalmam sincs már hol és mikor (nem túl régen nyilván), de most alkottam valami hasonlót. Hát nem jött be, KáeM úgy fogalmazott nem az ő világa. Én annyira éhes voltam, hogy megettem, de nekem sem a világom, valahogy a rakott darált húsos sztorikból kevés, ami meg tud győzni. Azért az ötlet jó, hátha más kedveli az ilyesféle dolgokat, mert azért nem ehetetlen;)
Rakott hús
50 dkg krumpli (CH 100,0g)
25 dkg darált sertés hús (CH 1,0g)
10 dkg szalonna kocka (CH 0,0g)
1 közepes fej lila hagyma (7,5 dkg - CH 6,2g)
20 dkg Thai zöldségkeverék (CH 8,0g)
20 dkg tejföl (CH 7,6g)
0,5 dl tej (CH 2,3g)
8 dkg reszelt sajt (CH 1,3g)
4 dkg fokhagyma (1,5 dkg - CH 3,9g)
olaj, só, bors (CH 0,0g)
A krumplit héjában puhára főzzük, megtisztítjuk és kikent formába karikázzuk, picit megsózzuk. A szalonna kocka felét kiolvasztjuk, megpirítjuk vele az apróra vágott hagymát, egy gerezd fokhagymát és a darált húst. Ráhalmozzuk a krumplira a húsos masszát. A zöldségeket kevés olajon átforgatjuk, majd a húsos masszára öntjük. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával és a tejjel, majd rásimítjuk a zöldségek tetejére. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd kirakjuk a maradék szalonna kockával. 200 fokos sütőben (most épp légkeverés nélkül, mert az a funkció elromlott) a sajt és a szalonna pirulásáig sütjük.
CH összegző: 4 bőséges adag a mi étvágyunkhoz összesen: 130,3 gramm egy adag így: 32,6 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Részemről még a sok zöldség ellenére simán ettem hozzá a nagymama féle csalamádéból is…ami már csak azért is vicces, mert régen nem szerettem a csalamádét, most meg képes lennék mindenhez enni…nos igen, tagadhatatlan, hogy várandós vagyok, meg bizonyára ehhez is felnőttem, mint a levesekhez:D
Hmm, ezt ki fogom próbálni. Imádok minden rakottat. :)
VálaszTörlés