2012. november 14., szerda

Rakott hús

Megláttam egy képet, olvastam egy receptet, fogalmam sincs már hol és mikor (nem túl régen nyilván), de most alkottam valami hasonlót. Hát nem jött be, KáeM úgy fogalmazott nem az ő világa. Én annyira éhes voltam, hogy megettem, de nekem sem a világom, valahogy a rakott darált húsos sztorikból kevés, ami meg tud győzni. Azért az ötlet jó, hátha más kedveli az ilyesféle dolgokat, mert azért nem ehetetlen;)


Rakott hús
50 dkg krumpli (CH 100,0g)
25 dkg darált sertés hús (CH 1,0g)
10 dkg szalonna kocka (CH 0,0g)
1 közepes fej lila hagyma (7,5 dkg - CH 6,2g)
20 dkg Thai zöldségkeverék (CH 8,0g)
20 dkg tejföl (CH 7,6g)
0,5 dl tej (CH 2,3g)
8 dkg reszelt sajt (CH 1,3g)
4 dkg fokhagyma (1,5 dkg - CH 3,9g)
olaj, só, bors (CH 0,0g)
A krumplit héjában puhára főzzük, megtisztítjuk és kikent formába karikázzuk, picit megsózzuk. A szalonna kocka felét kiolvasztjuk, megpirítjuk vele az apróra vágott hagymát, egy gerezd fokhagymát és a darált húst. Ráhalmozzuk a krumplira a húsos masszát. A zöldségeket kevés olajon átforgatjuk, majd a húsos masszára öntjük. A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával és a tejjel, majd rásimítjuk a zöldségek tetejére. Megszórjuk a reszelt sajttal, majd kirakjuk a maradék szalonna kockával. 200 fokos sütőben (most épp légkeverés nélkül, mert az a funkció elromlott) a sajt és a szalonna pirulásáig sütjük. 

CH összegző: 4 bőséges adag a mi étvágyunkhoz összesen: 130,3 gramm egy adag így: 32,6 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Részemről még a sok zöldség ellenére simán ettem hozzá a nagymama féle csalamádéból is…ami már csak azért is vicces, mert régen nem szerettem a csalamádét, most meg képes lennék mindenhez enni…nos igen, tagadhatatlan, hogy várandós vagyok, meg bizonyára ehhez is felnőttem, mint a levesekhez:D

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly