2012. november 29., csütörtök

Krumplis póréhagymakrémleves

Kicsit más, mint a korábbi. S ici-picit más, mint a szokásos krémlevesek. Mert a krémlevesekre is rákattantunk;) Viszont nagyon finom. Zsebi is kapott belőle egy adagot, némi keksszel (Korpovit - amit nagyon szeret) sűrítve és eléggé ízlett neki. 


Krumplis póréhagymakrémleves
1 nagyobb póréhagyma (40 dkg - CH 25,2g)
2 nagyobb szem krumpli (15 dkg - CH 30,0g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1 liter csirkealaplé (CH 0,0g - vagy több, ha kockából csináljuk;))
10 dkg krémsajt (Karaván - CH 3,0g)
1 dl tejszín (CH 3,9g)
2 dkg keményítő (CH 1,7g)
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g)
A póréhagymát vékony karikára vágjuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk és az alaplével felöntve puhára főzzük. Ezután leszűrjük, kevés folyadékot rajta hagyva, a szerecsendiót, a keményítőt, a krémsajtot és a tejszínt hozzáadva botmixerrel krémesítjük. Annyit öntünk vissza hozzá a főzővízből, hogy a kívánt sűrűségű legyen, egyet forralunk rajta, majd sajtos fűszeres krutonnal (Leimer a személyes rajongásunk tárgya - tulajdonképpen emiatt szeretjük a krémleveseket:P) tálaljuk.

CH összegző:
4 nagy adag összesen 63,8, egy adag 16 gramm szénhidrátot tartalmaz a kruton nélkül. Ezutóbbi 58,1 grammot 10 dkg-ként, de mondjuk egy személyre 2 dkgnál (11,6 g CH) többel szerintem általában nem kell számolni. A számolás nálam meg most eleve csalás, hiszen bőven vettem ki a leves sűrűjéből Zsebinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly