2012. június 20., szerda

Naan - Könnyű indiai konyha (Anjum Anand)

Nem is tudom hányadik verzió. Anyósom látta pár héttel ezelőtt a TV Paprikán a receptet, nem emlékezett pontosan, de google a barátom, így angol verzióban megtaláltam a műsort is, meg természetesen a receptet is. Lefordítottam és jól megsütöttem, kis csalással, mert ma még a klíma sem tudott rávenni a sütő bekapcsolására, így simán serpenyőben készült…nem rontott rajta, remek lett.:) Készült majd sajttal töltve is, ha az is ilyen tökéletes lesz, akkor maradunk is ennél a verziónál…de azért ki fogom próbálni grillen, nem a sütőben, az igazin:D /Ha nem felejtem el, hozok majd képet./

Naan - Könnyű indiai konyha (Anjum Anand)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tk cukor
1/2 tk só
1/2 tk sütőpor
110-130 ml tej (nekem 150 ml-t simán felvett)
2 ek olaj (plusz a pihentetéshez)
olvasztott vaj a kenéshez, illetve tetszőleges "feltétek" (koriander zöld, szezámmag…stb.)
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedveseket és alaposan összedolgozzuk. A receptnél 8 perc, a videóban 10 perc dagasztást ajánl…nálam a gép dolgozott, úgy 5 percig. Utána bekenjük olajjal a tésztát és meleg helyen pihenni hagyjuk. Ezután négy részre szedjük és csepp alakúra nyútjuk (nálam maradt a kör)…itt kerül rá az esetleges feltét, majd megy a forró grillel dolgozó sütőbe egy tepsire. (Nálam a forró száraz serpenyőbe).


Egyébként a videó nyelvtudás nélkül is remekül hasznosítható az elkészítéshez.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly