2012. június 12., kedd

Lucskos karalábé

A gasztros facebook csapatnál olvastam a receptet, elnézést kérek, de nem emlékszem, hogy kitől származik. Szívesen linkelek, csak szóljon a forrás;) Szóval a lényeg, hogy nagyon finom lett, Zsebi is szívesen fogyasztotta a pürésített változatot, s édesanyámnak is nagyon ízlett.


Lucskos karalábé
Hozzávalók:
1 ek sertészsír
30 dkg sertéstarja
1 közepes fej hagyma
só, bors, pirospaprika, tárkony
2 nagyobb karalábé
Az apróra vágott hagymát kevés sertészsíron megdinszteljük, rászórjuk a piros paprikát, majd a húst és fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, kevés vizet ráöntve addig főzzük, amíg félig megpuhul, ekkor hozzáadjuk a durvára reszelt karalábét (én a robot géppel dolgoztattam, így gyorsabb volt:P) és puhára főzzük. Mikor minden teljesen megpuhult, akkor tejfölös habarással sűrítjük, friss kenyérrel tálaljuk. Nálunk ez frissen sült graham bagett volt és remekül passzolt hozzá.

1 megjegyzés:

  1. Ma volt a napja, hogy megcsináltam. Nagyon jó lett, Zazi is tolta befelé rendesen:)

    VálaszTörlés

Printfriendly