2012. június 9., szombat

Kossuth kifli

Szomszédasszonyom jóvoltából és vendégszerepléseként szerepelt már a blogban Margit kifli néven. Ez egy másik recept, ami több a neten talált verzióból dolgozódott ki;) A parkolószépítés örömére rendezett spontán bulira készült egy kosár sajtos szalaggal együtt (tulajdonképpen beláthatom, hogy az, hogy az építési vállalkozó félbehagyta a házat remek csapatépítésnek bizonyul...bár biztos vagyok benne, hogy senki nem bánta volna, ha befejezett házban épülhet a csapatunk;)). Elfogyott…ezek szerint nem lett ehetetlen. Viccet félretéve szerintem nagyon finom volt, legközelebb nagyobb tepsibe simítom, hogy ne legyenek ilyen magasak, meg nem felejtek ki belőle némi citromlét és héjat. 


Kossuth kifli
Hozzávalók:
10 dkg vaj
18 dkg vaníliás porcukor
3 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dkg tejföl
Tetejére: 10 dkg durvára vágott dió
A forma kikenéséhez: vaj és kevés liszt
A tojásokat a puha vajjal és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejfölt. Rászórjuk a durvára vágott diót, majd 180 fokon készre sütjük (tűpróba!). A formából kiszedve rácson hagyjuk kihűlni, végül félholdakra szaggatjuk. Elvetemültek megszórhatják porcukorral a tálalásnál;)

A megszépített parkolórészlet...legalábbis az egyik oldal:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly