2012. június 19., kedd

Málnás csoda

Ezer millió éve az NLC-ről Kismankától, Csoda, hogy még nem került fel, mert volt már párszor porondon. Gyorsabb és egyszerűbb, mint bármelyik tiramisu, s még azt is megkockáztatom, hogy finomabb is. Tény, hogy esélytelen, hogy szépen lehessen tálalni, vagy legalábbis szeletelésről senki ne álmodozzon. 


Málnás csoda
Hozzávalók (4 adag)
30 dkg friss málna (két dobozka)
10 db babapiskóta
2 dl habtejszín
20 dkg tejföl
1 tasak vaníliás cukor
A tejszínt, a tejfölt és a cukrot egy tálban összekeverjük (kézi habverővel, nem kell kemény habbá) Aztán a későbbi tálalós tál aljába teszük egy keveset a masszából, majd rá jön a babapiskóta, arra egy adag málna, majd ismét a krém. Addig rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére mindenképpen krém kerüljön. Érdemes meghagyni pár szem málnát díszítésnek is. Ezután legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, mielőtt tálalnánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly