2012. június 24., vasárnap

Aszalt szilvás -fahéjas csiga

A probléma maradt reggelről…nincs kenyérféle, vacsorázni azért kell. Gondoltam egy merészet és ez lett belőle, nagyon finom. Máskor is porondra kerül, annál is inkább, mert elég gyorsan eltűnt a kosárból a többsége a csigáknak;)


Aszalt szilvás -fahéjas csiga
25 dkg liszt
csipet só
7 g szárított élesztő
3 dkg puha vaj
1 tojás
1,2 dl langyos tej
A hozzávalókat a dagasztóval összedolgozzuk (kézzel is lehet természetesen). Ezután meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az aszalt szilvát apró kockára vágjuk. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük. A megkelt tésztát kisodorjuk és megkenjük a krémmel, megszórjuk az aszalt szilvával, majd feltekerjük és felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra kapcsolt, de még hideg sütőbe toljuk. Légkeveréssel fél óra alatt készre sül. 10 db csiga lett a fenti mennyiségből.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, most szívesen megennék egyet, kettőt, esetleg hármat... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éppen most sült ki a mai adag....szívesen adok:)

      Törlés

Printfriendly