2012. június 7., csütörtök

MIB: Sötét zsaruk 3.


Nagyon szeretjük az első és a második részt is. Sokszor nézzük őket, lényegében tudjuk kívülről. A második részhez nagyon kellemes emlékek is csatlakoznak még pluszban;) Szóval nem is volt kérdés, hogy megnézzük a harmadik részt, hiszen sokszor emlegettük, hogy nem is értjük miért nem születtek további részek, elvégre a történet korlátlan ideig folytatható. A kérdés inkább az volt, hogy mikorra tudunk egy kimenős estét varázsolni magunknak, mert ugyan étterembe és vendégségbe már simán lehet járni Zsebivel, hiszen elég együttműködő, de egy számára nem annyira izgalmas filmművészeti alkotás közel két órás megtekintése leverné nála a lécet. Évica természetesen a segítségünkre volt, így egy Wangos vacsit is megejthettünk kettesben:) 


Sima verzióra ültünk be. Nem volt tömve a terem, persze ma volt a Prometheus premierje, mindenki arra ment (régen láttam ekkora kígyózó sort az Aréna mozijánál). Nem bántuk azért ezt nagyon. Szóval az előzetes alapján az alábbiakat tudhattuk (volna) előre…mert szokáshoz híven nem olvastuk, bár legalább láttuk a trailert:P

"J ügynök (Will Smith) és K ügynök (Tommy Lee Jones) diadallal visszatér a múltba. J 15 éve védi bolygónkat az univerzum mocskától, és látott már néhány furcsa dolgot, de egy csápos, kocsonyás, nyolckarú lényt sem tart olyan érthetetlennek, mint szűkszavú kollégáját, K-t. Amikor utóbbi eltűnik, sőt, egy időhuroknak köszönhetően úgy tűnik, hogy talán sosem létezett, hű társa mégis jelentős kalandra vállalkozik, hogy megmentse. Visszatér a múltba, hogy az eredeténél leplezze le azt a földön kívülről irányított konspirációt, amely megpróbálja újraírni az emberi történelmet. A szolgálati időgép 1969-be, New York-ba repíti, ahol összefog az ifjú, de máris pókerarcú K-val (Josh Brolin). Csupán 24 óra áll a rendelkezésükre, hogy helyrezökkentsék az időt: a tét K élete, az ügynökség sorsa és az emberiség jövője."


Szolgálati időgép???? Máris pókerarcú K???? Miről beszélnek ezek…na mindegy. Jó a film, nekünk legalábbis tetszett, de egyöntetően az volt a véleményünk, hogy nem illik a sorba. Az elöző kettő egyértelműen az akció vígjáték kategóriát erősíti, míg ez inkább csak akció, kevéssé vígjáték, sőt a vége a keményen elgondolkodtató, meghatós fajtára sikerült. A szereplők egyébként nagyon eltaláltak…mármint az újak, jó karaktert sikerült találni az ifjú K. szerepére, klasszul dolgozták ki Griffin szerepét. Biztos, hogy bekerül a gyűjteménybe, ahogy az is, hogy messze nem fog olyan gyakran a lejátszóban kikötni, mint a két elöző rész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly