2012. május 16., szerda

Tárkonyos csirkeragu

Felnőtt kaját is csinálok ám, újdonságot is:) Vagy nem is annyira, mert ígértem, hogy megcsinálom a levest sűrűbben, zöldségekkel, hát íme. Rizzsel tüntettünk el a pocakba, nekünk mondjuk kétszeri étkezésre simán elég volt így. 


Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók:
2 ek olaj
1 kisebb fej vöröshagyma
25 dkg csirkemellfilé
1 közepes sárgarépa
1 kisebb petrezselyemgyökér
1 jó marék zöldborsó
1 dl tejszín
2 ek keményítő
tárkony, só, bors
víz
A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük. A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymára dobjuk. Hagyjuk párolódni, hogy az olajban kiengedje a színét, hozzáadjuk a fehérrépát és a zöldborsót is. Jöhet rá a felkockázott hús, amit fehéredésig párolunk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tárkonyt. Amíg fő a tejszínt és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd adunk hozzá néhány kanál levet, végül besűrítjük vele a mártást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly