A forgatásra is ez készült, de mivel akkor nem sikerült igazán jóllakni vele, ma ismét előadtam. Remek lett másodszorra is:) Természetesen sima liszttel is el lehet készíteni, de így is nagyon finom, nem érezhető rajta, hogy egészségesebb, legalábbis negatív irányban semmiképpen.:)
Epres túrógombóc
Hozzávalók:
25 dkg túró (CH 9,3g)
1 tojás (CH 0,6g)
5 dkg grahamliszt (CH 32,2g)
12 kisebb szem eper (kb. 5 dkg - CH 3,5g)
csipet só (CH 0,0g)
Tetejére: vaj, zsemlemorzsa (kb. 5 dkg - CH 36,7g)
Tálaláshoz: 2 dl tejföl 1 tk mézzel kikeverve (C H 15,7g)
A hozzávalókat - az eper kivételével - alaposan összedolgozzuk, amíg a víz felforr. Ekkor nedves kézzel megformázzuk a gombócokat, mindegyik közepébe egy epret teszünk és a lobogó vízbe dobjuk. Mikor mind benne van óvatosan keverünk rajta egyet, hogy ne ragadjanak az aljára. Közben kevés vajon zsemlemorzsát pirítunk és abban forgatjuk meg a kész gombócokat.
CH összegző: 98,0 gramm a teljes adag. Egy főre három darabbal számolunk, így ez 24,5 grammot jelent.
Vica, mennyi ideig főzöd a gombikat??
VálaszTörlésCsak amíg feljönnek:) Az utolsó nyers beledobásakor érdemes egyet óvatosan kavarni, hogy tuti ne ragadjon le egy sem;)
Törlés