2012. május 21., hétfő

Rántott sajt másként

Pudingocskánál akadtam a receptre, úgy ezer évvel ezelőtt, akkor készült is párszor, aztán nem igazán volt jellemző a maradék tojásfehérje rám…most sem nagyon, de éppen akadt a hűtőben kettő, gondoltam miért ne lehetne a főzeléknek ez a kisérője. Nagyon jó lett, sőt a normál rántott sajttal ellentétben melegítve is teljesen élvezhető volt.


Rántott sajt másként
Hozzávalók:
20 dkg trappista reszelve
2 tojás fehérje
zsemlemorzsa
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Nedves kézzel korongokat formázunk, amiket megforgatunk a zsemlemorzsában. Ezután forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly