2013. február 8., péntek

Indiai citromos csirke

Indiai volt a terv, de valami újat szerettem volna. Stahl recept akadt a kezembe. Remekül sikerült, annak ellenére, hogy a leírás nem annyira pontos, persze változtattam rajta, mert miért ne:) A naan graham verzió lett. Ellenben nem számoltam, mert nem mértem meg semmit pontosan, vagy ha igen, akkor nem találom, hogy hová is írtam fel. hozzá. 



Indiai citromos csirke 
1 nagyobb vöröshagyma 
2 gerezd fokhagyma 
1 citrom 
1 kisebb csirkemellfilé 
só és frissen őrölt bors 
4 evőkanál semleges ízű olaj 
1 doboz 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv 
1 kávéskanál kurkuma 
2 kávéskanál garam masala 
1 kávéskanál őrölt gyömbér 
1/4 kávéskanál cayenne bors 
2 dl tejszín 
1 pohár natúr joghurt (125g) 
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd mindkét hagymafélét finomra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, jól leöblítjük, és miután szárazra töröltük, héjastul hajszálvékonyan felszeleteljük. A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockára vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy ovális tepsibe belefektetjük egymás mellé a vékony citromszeleteket, és rájuk tesszük a csirkemellkockákat.  A szószhoz egy közepes méretű lábosba beleöntjük az olajat, és mérsékelt lángon kevergetve megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és amikor néhány pillanat múlva megérezzük a fokhagyma illatát, megsózzuk, majd belekeverjük a kurkumát, a garam masalát, az őrölt gyömbért és a cayenne borsot. A fűszereket jól elkeverjük a hagymával és a fokhagymával, aztán levével együtt beleöntjük a lábosba a hámozott paradicsomot. Ezt követi a joghurt és a tejszín, majd az egészet párperc alatt kevergetve összeforraljuk. Közben a fakanál élével megpróbáljuk apróra darabolni a mártásban a paradicsomszemeket, de nem fontos, hogy teljesen összepépesítsük őket. Kb. 15 perc alatt besűrűsödik a mártás. Ha elkészült a csirkemellre öntjük és a tepsit lefedjük alufóliával. Először 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és továbbsütjük 10 percig. Ekkor egy pillanatra kikapjuk a tepsit a sütőből, és a húst megfordítjuk, hogy az eddig lefelé néző oldaluk most felfelé nézzen. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és 10 perc alatt készre sütjük az ételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly