Az alapötlet Vikitől származik, de persze átvariáltam kicsit. Mindenesetre nagyon finom lett. Igazából holnap ünnepi vacsorának is beillett volna, elvégre 10 éve lesz, hogy összegabalyodtunk.
Almás sertés karaj
8 szelet sertés karaj (60 dkg - CH 2,4g)
4 alma (25 dkg - CH 17,5g)
3 dl sör (CH 13,8g)
8 dkg hagyma (lila és vörös vegyesen - CH 6,6g)
2 gerezd fokhagyma (1 dkg - CH 2,6)
só, bors, étolaj (CH 0,0g)
A húst kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Rádobjuk a félkarikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és kicsit átpirongatjuk. Ezután felöntjük a sörrel és fedő alatt puhára pároljuk. A vége felé hozzáadjuk a negyedelt almát. S készre pároljuk. Krumplipürével tálaljuk.
CH összegző: Tekintettel arra, hogy a sör nagy része elfő, meg hát a visszamaradt szaftot sem tunkoltuk ki teljesen a számok inkább csak tájékoztató jellegűek. A teljes adag 3 nagyobb, vagy 4 kisebb összesen 42,9 gramm szénhidrátot tartalmaz, így egy adag 14,3g/10,7g.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.