2013. február 13., szerda

Almás sertés karaj

Az alapötlet Vikitől származik, de persze átvariáltam kicsit. Mindenesetre nagyon finom lett. Igazából holnap ünnepi vacsorának is beillett volna, elvégre 10 éve lesz, hogy összegabalyodtunk. 


Almás sertés karaj 
8 szelet sertés karaj (60 dkg - CH 2,4g) 
4 alma (25 dkg - CH 17,5g) 
3 dl sör (CH 13,8g) 
8 dkg hagyma (lila és vörös vegyesen - CH 6,6g) 
2 gerezd fokhagyma (1 dkg - CH 2,6) 
só, bors, étolaj (CH 0,0g) 
A húst kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Rádobjuk a félkarikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és kicsit átpirongatjuk. Ezután felöntjük a sörrel és fedő alatt puhára pároljuk. A vége felé hozzáadjuk a negyedelt almát. S készre pároljuk. Krumplipürével tálaljuk. 


CH összegző: Tekintettel arra, hogy a sör nagy része elfő, meg hát a visszamaradt szaftot sem tunkoltuk ki teljesen a számok inkább csak tájékoztató jellegűek. A teljes adag 3 nagyobb, vagy 4 kisebb összesen 42,9 gramm szénhidrátot tartalmaz, így egy adag 14,3g/10,7g.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly