2013. február 18., hétfő

Karfiolpaprikás

Ismét Zsebinek akartam kedveskedni, mert kedveli az ilyen paprikás jellegű ételeket, s miért kell annak mindig húsból lennie:P 


Karfiolpaprikás 
30 dkg karfiol (CH 11,7g) 
5 dkg hagyma (CH 4,2g) 
kevés olaj (CH 0,0g) 
só, bors, pirospaprika, Piros Arany (CH 0,0g) 
8 dkg tejföl (CH 3,0g) 
1 dkg liszt (CH 7,2g) 
A karfiolt rózsáira szedjük. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, sót, borsot, hozzáadjuk a karfiolt és átforgatjuk. Vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük. Ezután a tejföllel elkevert liszttel besürítjük. Nokedlivel tálaljuk. 

CH összegző: 
2 nagyobb adag összesen 23,1 gramm szénhidrátot tartalmaz nokedli nélkül, egy adag tehát 11,6 gramm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly