Az évforduló sem maradhat újdonság nélkül. A főételhez némi pulyka apróhús olvadt ki, hát ezzel kellett valamit kezdeni. Nem lett rossz, de valahogy nem passzolt igazán a pulykahúshoz. S talán köretnek is jobb lett volna a rizs, de Zsebi kedvéért döntöttem a nokedli mellett, mert ez általában nagyon kedveli.
Borsos-mustáros aprópecsenye
40 dkg pulyka apróhús (CH 1,6g)
8 dkg vöröshagyma (CH 6,6g)
1 dkg fokhagyma (CH 2,6g)
só, bors (CH 0,0g)
2 dkg mustár (CH 1,8g)
2 dkg liszt (CH 14,4g)
2,5 dl tej (CH 11,5g)
víz, olaj (CH 0,0g)
A húst a zúzott fokhagymával, borssal, mustárral és némi olajjal bepácoljuk.. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, némi vizet és fedő alatt puhára főzzük.
CH összegző:
4 adag összesen 38,5 gramm, így egy adag 9,6 gramm szénhidrátot tartalmaz köret nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.