2013. február 14., csütörtök

Borsos - Mustáros aprópecsenye

Az évforduló sem maradhat újdonság nélkül. A főételhez némi pulyka apróhús olvadt ki, hát ezzel kellett valamit kezdeni. Nem lett rossz, de valahogy nem passzolt igazán a pulykahúshoz. S talán köretnek is jobb lett volna a rizs, de Zsebi kedvéért döntöttem a nokedli mellett, mert ez általában nagyon kedveli. 


Borsos-mustáros aprópecsenye 
40 dkg pulyka apróhús (CH 1,6g) 
8 dkg vöröshagyma (CH 6,6g) 
1 dkg fokhagyma (CH 2,6g) 
só, bors (CH 0,0g) 
2 dkg mustár (CH 1,8g) 
2 dkg liszt (CH 14,4g) 
2,5 dl tej (CH 11,5g) 
víz, olaj (CH 0,0g) 
A húst a zúzott fokhagymával, borssal, mustárral és némi olajjal bepácoljuk.. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, némi vizet és fedő alatt puhára főzzük. 

CH összegző: 
4 adag összesen 38,5 gramm, így egy adag 9,6 gramm szénhidrátot tartalmaz köret nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly