2013. február 4., hétfő

Burgonyás kifli

Az elmúlt időszak legjobban sikerült péksüteménye. Többször is terítékre került. S biztosan fog is még. Másnapra is teljesen puha és élvezhető az állaga, de természetesen langyosan a legfinomabb. 


Burgonyás kifli 
25 dkg főtt áttört burgonya (CH 50,0g) 
50 dkg liszt (CH 360,0g) 
1 tasak szárított élesztő (CH 0,0g) 
2 tojás (CH 1,2g) 
1 kk só (CH 0,0g) 
1 dl tej (CH 4,6g) 
20 dkg vaj (CH 0,8) 
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk duplájára kelni. Két cipóra szedjük, kisodorjuk és 8-8 kifli formázunk a kinyújtott cipókból. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, s hagyjuk picit kelni. Tejjel megkenjük és 200 fokos sütőben pirulásig sütjük. 

CH összegző: 16 kifli összesen 416,6 gramm, egy kifli tehát 26,0 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly