Az elmúlt időszak legjobban sikerült péksüteménye. Többször is terítékre került. S biztosan fog is még. Másnapra is teljesen puha és élvezhető az állaga, de természetesen langyosan a legfinomabb.
Burgonyás kifli
25 dkg főtt áttört burgonya (CH 50,0g)
50 dkg liszt (CH 360,0g)
1 tasak szárított élesztő (CH 0,0g)
2 tojás (CH 1,2g)
1 kk só (CH 0,0g)
1 dl tej (CH 4,6g)
20 dkg vaj (CH 0,8)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Majd hagyjuk duplájára kelni. Két cipóra szedjük, kisodorjuk és 8-8 kifli formázunk a kinyújtott cipókból. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, s hagyjuk picit kelni. Tejjel megkenjük és 200 fokos sütőben pirulásig sütjük.
CH összegző: 16 kifli összesen 416,6 gramm, egy kifli tehát 26,0 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.