2013. február 5., kedd

Gombakrémleves

Volt egy kis maradék gomba. Zsebi meg nagy levesrajongó ugye, hát gondoltam miért ne lehetne egy krémleves belőle. Lett:) Zsebinek tetszett, én a magam részéről nem lettem rajongója. 


Gombakrémleves 
12 dkg gomba (CH 2,4g) 
2 dl tejszín (CH 6,0g) 
1 gerezd fokhagyma (0,5 dkg - CH 1,3g) 
1 kis fej vöröshagyma (2,5 dkg - CH 2,1g) 
só, bors (CH 0,0g) 
olaj (CH 0,0g) 
víz (CH 0,0g) 
A gombát vékony szeletekre vágjuk, a hagymákat apróra. Kevés olajon megpirítjuk a hagymákat, majd a gombát is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ezután krémesre dolgozzuk a tejszínnel. Pirított kenyérkockával, levesgyönggyel tálaljuk. 

CH összegző: 4 kisebb adag összesen: 11,8 gramm szénhidrát, egy adag nagyjából 3,0 gramm kenyérkocka/levesgyöngy nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly