2013. február 3., vasárnap

Cigánypecsenye újratöltve

Vagyis inkább csak olyasmi, de sok próbálkozás után, itthoni környezetben az alábbi verzióval sikerült - számunkra - tökéletes eredményt elérni: omlós, kellően fokhagymás hús.


Cigánypecsenye
Hozzávalók:
4 szelet sertéscomb (vagy tarja)
5 méretes gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
4 szelet húsos szalonna
A húst sózzuk, kiklopfoljuk, majd a zúzott fokhagymával elkever olajjal bekenjük és légmentesen lezárt dobozban egy éjszakát pihentetjük. Másnap száraz serpenyőben megsütjük a négy szelet szalonnából készített kakastaréjokat (kiszedjük őket a serpenyőből), majd a húsok mindkét oldalát hirtelen megsütjük, aztán kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk (ha szükséges a vizet pótoljuk). A végén zsírjára lesütjük. A szalonnákat is megmelegítjük a húsok mellett, majd sült krumplival, piros paprikával megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés:

Printfriendly