Szeretem a csokis-mogyorós perecet, valami hasonlót próbáltam itthon is előadni. Nem olyan lett, viszont nagyon finom. Isteni omlós a keksz:) Az alaprecept Ildinyó édesanyjától származik.
Földmogyorós keksz
Hozzávalók:
30 dkg liszt (CH 216,0g)
1 tasak sütőpor (CH 0,0g)
5 púpozott evőkanál porcukor (10dkg - CH 100,0g)
1 tasak vaníliáscukor (CH 10,0g)
4 evőkanál víz (CH 0,0g)
15 dkg vaj (CH 0,6g)
10 dkg előpirított darált földimogyoró (lehet sózott is) (CH 8,9g)
A díszítéshez: 5 dkg étcsokoládé olvasztva (CH 25,7g)
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliáscukrot, majd elmorzsoljuk benne a vajat és lazítjuk a vízzel. Belegyúrjuk a 10 dkg földimogyorót, majd hengert formázunk belőle. Becsomagoljuk, majd hűtőbe téve alaposan lehűtjük. A sütőt előmelegítjük légkeverésen legalább 170-180 fokra, a hengerből szeleteket vágunk, tepsire helyezzük, villával kicsit megnyomkodjuk a tetejét, hogy csíkos legyen, majd az előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt az egyik felét olvasztott étcsokoládéba mártjuk.
CH összegző: 20 db keksz összesen 361,2 gramm, így egy darab 18,6 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.