2013. február 4., hétfő

Gulyás - kiszámolva

Az elmúlt időszakban többször készült az alábbi verzióban és többnyire kiemelkedően jól sikerült….egyik alkalommal még az a szörnyűség is megesett velem, ami még sosem: kevésnek bizonyult a lefőzött adag. 



Gulyásleves 
Hozzávalók: 
50 dkg marhahús (CH 3,0g) 
5 dkg hagyma (CH 4,2g) 
1 dkg fokhagyma (CH 0,3g) 
5 dkg paradicsom (CH 2,0g) 
5 dkg paprika (CH 1,5g) 
só, bors, pirospaprika, Piros Arany (CH 0,0g) 
1 dl vörös bor (CH 2,6g) 
30 dkg krumpli (CH 60,0g) 
15 dkg sárgarépa (CH 12,2g) 
3 dkg zöldséggyökér (CH 1,8g) 
3 dkg zeller (CH 1,5g) 
3 dkg csipetke (CH 21,0g) 
A hagymákat kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a piros paprikát, az apróra vágott paradicsomot, paprikát és a húst. Átforgatjuk, fűszerezzük, majd a borral felöntve elkezdjük főzni. Mikor félig megpuhult hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük kellő mennyiségű vízzel. Mikor minden megpuhult belefőzzük a csipetkét (ha szárított, akkor kicsit korábban kell hozzáadni). 

CH összegző: 6 adag összesen 110,1 gramm szinhidrátot tartalmaz, egy adag tehát kb. 18,4 gramm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly