Vagyis majdnem, mert némileg optimalizáltam az eredeti receptet a saját hozzávalóim alapján, így csak megközelítőleg lett olyan finom, mint nem rég az étteremben. Ami zárójelben van az én verzióm. A receptért itt is nagy köszönet Eszternek és Zsoltnak:D
Sütőtökragu leves parmezán habbal 4-6 személy részére
· 1 kg sütőtök sütőben megsütve
· 1 fej vöröshagyma
· 10 dkg kristálycukor (2 ek házi vaníliás cukrot használtam csak)
· csipet só
· őrölt bors
· őrölt gyömbér
· őrölt szecsuani bors (ez kimaradt)
· vanília (ez is kimaradt a vaníliás cukor okán)
· kandírozott narancshéj (ez is kimaradt, mert elfelejtettem venni)
· őrölt koriander
· 1 l víz
· 1 dl fehérbor
Ezeket össze kell mixelni
Avagy kicsit részletesebben, ahogy én csináltam: a sütőtököt alaposan megmostam egy kisebb darabot félretettem levesbetétnek. A többi részét vastagabb szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsin 40 perc alatt puhára sütöttem. Amíg kicsit kihűlt a hagymát apró kockára vágtam és kevés vajon üvegesre pirítottam. Hozzáadtam a fűszereket is és azokat is átpirongattam kicsit, ezután jött a sütőtök, amit egy mozdulattal ki tudtam fordítani a héjából. Felöntöttem a borral és a vízzel, végül botmixerrel krémesre simítottam. Majd összefőztem az előfőzött sütőtök és az elősütött csirkemell kockákkal. Tálaláshoz a tányérba tettem az összefőzött levest, majd tetejére ültettem két-két sajt tekercset.
További instrukciók
· 20 dkg csirke mell kockázva, külön megfuttatva és leveshez főzve (Kevés vajon pirítottam puhára az előzetesen megsózott csirkemell kockákat)
· Betét: ressre főzött sütőtök kocka (Hát ez picit túl főtt, de simán kockára vágva vízben főtt)
· Sült sajtkehely trappista sajtból. Teflon serpenyő közepére reszelünk és megolvasztjuk majd hengerre tekerjük (Több kisebbet csináltam és nem let tökéletes a kehely forma, de azért nagyon finom volt)
· Parmezán hab: 10 dkg reszelt parmezán + 0,2 l tejszín felfőzve lemixelve és habszifonba töltve. (Ez teljesen elmaradt, mert nincs habszifonom – egyenlőre:P)
@Bianka
VálaszTörlésTényleg nagyon finom volt:)
Khm, most volt szerencsém az új étlapról a céklaleveshez... pici meggyel bolondítva, házi almás tortellinivel és sült rukollával a tetején...
VálaszTörlésne hagyjátok ki.