2010. november 5., péntek

Pokoli csirkemell


Szomszédainkat vártuk vendégségbe, olyat ételt szerettem volna, amit elő tudok készíteni és utána sem kell sokat foglalkozni vele. Tökéletes volt ebből a szempontból.



Pokoli csirkemell
Hozzávalók: 1 nagy csirkemell, só, bors, paprika, 1 dl olaj, Piros Arany (csípős és csemege), 1 kk erős pista, 1 tk méz, 1 paprika, 1 kisebb paradicsom, 1 nagyobb fej hagyma
A csirkemellet medalionokra vágjuk, majd egy éjszakára bepácoljuk. Másnap egy tepsi aljába teszünk némi olajat, majd az apróra vágott paradicsomot és paprikát, a félkarikára vágott hagymát. Enyhén megsózzuk és ráfektetjük a hússzeleteket. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 30 percet sütjük, kevés vízet aláöntve. Majd a fóliát levéve addig, hogy az összes víz elpárologjon (zsírjára sütjük).

Én hasáb burgonyával és nagymama féle savanyú uborkával tálaltam. És nekünk nagyon tetszett az ízvilága, reméljük a vendégek is elégedettek voltak:)

1 megjegyzés:

  1. A szomszédok maximálisan elégedettek voltak, egyáltalán nem pokoli volt, hanem mennyei:)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly