2010. november 5., péntek

Padlizsán fasírt


Tulajdonképpen a a krokett mintájára készült, mert eszembe jutott, hogy miért ne lehetne a padlizsánkrémet megsütni:) És tényleg meg lehet és nagyon finom is ráadásul. Biztos, hogy előkerül még. Rizzsel és tartármártással tálaltam.


Padlizsán fasírt
Hozzávalók:  kb. 50 dkg padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 jó marék reszelt ,sajt (most mozzarella és parmezán vegyesen), 1 nagy tojás,  só, bors, 15 dkg liszt, zsemlemorzsa és olaj a sütéshez
A padlizsánt néhány helyen megszúrkáljuk, majd egy tepsiben betesszük a 200 fokos sütőbe. Kb. 40 perc alatt készre sült, de ez nagyban függ a méretétől. Közben a hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon megdínszteljük. Amikor a padlizsán készre sült, egy szűrőbe fordítjuk a héjból (nagyon forró!!!) amíg lecsepeg, pont ki is hűl. Ezután villával összedolgozzuk a hagymákkal,  a tojással és annyi liszttel, hogy lágy, de azért nedves kézzel formázható legyen. Lapos fasírtokat formázunk és zsemlemorzsában alaposan megforgatjuk, végül forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. 

3 megjegyzés:

  1. és a sajt hova megy?

    VálaszTörlés
  2. A masszába, csak kimaradt a leírásból;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kell a sajt? Mi van ha nincs benne? Mert semmiféle tehén vagy kecsketejet vagy azok származékait nem ehetem... Kösz a választ, ha ide (is) küldöd: fergabor@gmail.com

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly