Betyár zöldbablevest
5 dkg szalonna kockára vágva, 1 közepes fej hagyma aprítva, 25 dkg zöldbab, 1 zöldpaprika, szeletelve, 1 paradicsom cikkekre vágva (nálam mivel nem volt most 1 ek sűrített paradicsom), 1 kk pirospaprika, 1 jó marék csipetke, 5 dkg füstölt - főtt tartja, 2 ek tejföl, némi petrezselyem, só
Egy lábosban a szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd megpirítjuk vele együtt a hagymát is. Rászórjuk a pirospaprikát a zöldbabot, a paprikát és a paradicsomot (nálam paradicsompürét). Rövid ideig pároljuk, majd felöntöm vízzel (nekem 1 liter ment rá a kis fazekamban). Felforraljuk, beletesszük a tarját és a csipetkét, majd kis lángon kb. fél óra alatt készre főzzük. Ekkor belekeverjük a tejfölt és a petrezselymmel diszítve tálaljuk.
Imádnám
VálaszTörlés