2010. október 29., péntek

Indiai mandulás csirke


Kicsit sem autentikus  a recept, de azért nekünk és a vendégeinknek tetszett. Csütörtökön készítettem elő és pénteken főztem készre.



Indiai mandulás csirke
Hozzávalók: 1 ek szezámolaj, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk koriander (mozsárban megőrölve), 1 tk só és 1 tk garam masala, fél kiló csirkemell, 2 pohár danone aktívia natúr joghurt, 10 dkg paradicsom, 2 ek sűrített paradicsom, 3dl alaplé, 1 rúd fahéj, 1 babérlevél, 15 dkg darált mandula, só és őrölt bors, 1 ek keményítő
Első körben a pác készült el: 1 ek szezámolaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt római kömény, 1 tk koriander (mozsárban megőrölve), 1 tk só és 1 tk garam masala (ha tudom, hogy a vendégek is szeretik a csípős falatokat, akkor került volna még bele chili és erős pista), 2 pohár danone aktívia natúr joghurt összekeverésével és a kockára vágott csirkemell alapos beleforgatásával. Egy napot állt így letakarva a hűtőben.
Másnap némi szezámolajon megpirongattam a másik fej apróra vágott hagymát és az apróra vágott paradicsomot, majd hozzáadtam a páccal együtt a csirkemellet., illetve a többi hozzávalót a darált mandula kivételével.  Amikor a hús megpuhult, akkor belekerült a darált mandula is, majd egy evőkanál keményítővel besűrítettem.
Vajas naannal és mandulával megszórva tálaltam.

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly