Nagyon szerettük anno anyuval sütni, mert nagyon gyorsan elkészült, akkor is, ha hirtelen esett be vendég. Most egy zöldborsó leveshez készült második fogásnak. Így is remeül megállta a helyét. Én az alábbi mennyiséget egy 15x26 cm-es jénai tálban sütöttem meg. Anyuval ennek a duplájával dolgoztunk és persze nagyobb tepsivel;)
Lusta asszony rétes
Hozzávalók: 2 dl liszt, 1 dl cukor (most barna), 1 tk sütőpor, 5 dkg vaj, 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2,5 dl tej
Elkészítés: A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük, majd a tepsibe beleolvasztjuk a vaj felét és az összekevert liszt felét rászórjuk. Ezután rádobáljuk a túrót, majd a liszt másik felét és rádobáljuk a maradék vajat. A tojásból, a vaníliás cukorból és a tejből készült keveréket ráöntjük a tetejére. Ezután előmelegített sütőben szinesedésig sütjük.
Nagyon szeretem, igazán szépséges
VálaszTörlés