2013. november 20., szerda

Szecsuáni csirke

Vagy valami olyasmi, megtaláltam ezt a videót még régebben. Most meg elkészült, amolyan mi van itthon módra:D Igazán finom lett. Egy kis zellersaláta is volt pluszban, mert hát a kínai nem lehet egy fogás;) (most amúgy nincs hiányérzet, mert viszonylag sokat látogattunk kínai éttermet, de tényleg nagyon szeretjük no:)) (Kissé béna lett a fotó, mert a lényeg van pont hátul, de már nagyon éhesek voltunk és nem jól rendeztem a tányérokat;))


Szecsuáni csirke
1 fél csirkemell (23,5 dkg - CH 0,9g)
3 nagy gerezd fokhagyma (2 dkg - CH 5,3g)
0,5 hegyes erős paprika (2 dkg - CH 0,6g)
0,5 piros kaliforniai paprika (9 dkg - CH 5,4g)
1 kis fej hagyma (3 dkg - CH 2,5g)
1 dkg keményítő (vízben feloldva - CH 8,6g)
2 ek szójaszósz (2 dkg - CH 8,6g)
1 tk őrölt gyömbér (CH 0,0g)
0,5 dkg cukor (CH 5,0g)
1 ek étolaj (CH 0,0g)
A hozzávalókat csíkokra vágjuk (vagy kockára, a lényeg, hogy nagyjából egységes formák legyenek). A húst megforgatjuk a vízben oldott keményítőben, meglocsoljuk a szójaszósszal. A wokban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst és átforgatjuk, fűszerezzük (gyömbér, cukor, só), ezután hozzáadjuk a paprikákat, majd a hagymát is. Ha nem enged elég vizet (mert mi szószósabbat szeretnénk;)) akkor öntünk hozzá kevés vizet, majd a megmaradt vízben oldott keményítővel besűrítjük. Főtt rizzsel tálaljuk:)

CH összegző:

3 adag köret nélkül összesen:36,9g
1 adag köret nélkül:12,3g

2 megjegyzés:

  1. Vica, segíts nekem légyszi :)
    A szója sötét ugye? A cukrot pedig xilittel helyettesíthetjük?
    Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sötét szójaszósz. Mehet a xilit, ki is maradhat a cukor teljesen...bár akkor picit más az ízhatás, de nem rossz próbáltam úgy is.

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly