Facebookon egy karácsonyos csoportban emlegette valaki, akitől aztán elkértem a receptet. Nem bántam meg. Nagyon jó, cseppet talán túl édes, de ezen még lesz időm csiszolni karácsonyig;)
Gyömbéres mézes
34 dkg liszt (CH 244,8g)
11,5 dkg vaj (CH 0,5g)
2 tk őrölt gyömbér (CH 0,0g)
1 kk őrölt fahéj (CH 0,0g)
1 tk szódabikarbóna (vagy 1 cs. sütőpor - CH 0,0g)
1 felvert tojás (CH 0,6g)
8 dkg méz (CH 64,8g)
17,5 dkg barna cukor (CH 170,5g)
A vajat a cukorral és a mézzel összemelegítjük. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, gyömbérrel, fahéjjal. Mikor a mézes-vajas massza már nem túl forró, akkor összedolgozzuk a lisztes résszel, illetve a tojással. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületen kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsin arany színűre sütjük (kb. 10-15 perc alatt 200 fokon). Rácson hagyjuk kihűlni.
CH összegző:
35 figura összesen: | 481,2g |
1 figura: | 13,7g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.