2013. november 12., kedd

Gyömbéres mézes

Facebookon egy karácsonyos csoportban emlegette valaki, akitől aztán elkértem a receptet. Nem bántam meg. Nagyon jó, cseppet talán túl édes, de ezen még lesz időm csiszolni karácsonyig;)


Gyömbéres mézes
34 dkg liszt (CH 244,8g)
11,5 dkg vaj (CH 0,5g)
2 tk őrölt gyömbér (CH 0,0g)
1 kk őrölt fahéj (CH 0,0g)
1 tk szódabikarbóna (vagy 1 cs. sütőpor - CH 0,0g)
1 felvert tojás (CH 0,6g)
8 dkg méz (CH 64,8g)
17,5 dkg barna cukor (CH 170,5g)
A vajat a cukorral és a mézzel összemelegítjük. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, gyömbérrel, fahéjjal. Mikor a mézes-vajas massza már nem túl forró, akkor összedolgozzuk a lisztes résszel, illetve a tojással. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületen kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsin arany színűre sütjük (kb. 10-15 perc alatt 200 fokon). Rácson hagyjuk kihűlni. 


CH összegző:

35 figura összesen:481,2g
1 figura:13,7g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly