2013. november 23., szombat

Hamis majonéz...

…vagy inkább tartármártás. Ezúttal csak egy sima adag készült, nem krumplisalátához orbitális, így némileg csökkenteni kellett az adagot, ezért kerül fel ismét, hogy ne felejtsem el. Nyilván az íze jelentősen erőteljesebb (tojásosabb), mint a normál verziónak, de várandósan szerintem azért remek alternatíva, és azért mégis jobb, mint a bolti majonéz (bár Heinz eég jófélét csinál;))



Hamis majonéz
1 főtt tojás (CH 0,6g)
5 dkg tejföl (CH 1,9g)
só, bors (CH 0,0g)
0,5 dkg mustár (CH 0,4g)
1 tk olaj (CH 0,0g)
A keményre főzött tojás a többi hozzávalóval a késes robottal krémesre dolgozzuk. 

CH összegző:

1 adag összesen (3 főre):2,9g
1 főre:1,0g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly