2013. november 17., vasárnap

Diós-bögrés félholdak

Zsebi névnapját a bölcsiben is megünnepelték, erre sütöttem ezeket a félholdakat, hogy legyen mivel megvendégelje a köszöntőket:) Nem érkezett panasz…a leeső szélek nagyon finomak voltak;) Az alapot Szemirámisz függőkertjéből vételeztem.


Diós-bögrés félholdak
Hozzávalók:
1 bögre darált dió (10 dkg)
1 bögre cukor (15 dkg)
1 bögre finomliszt (18 dkg) 
1 bögre tej (2,5 dl) 
1 egész tojás 
1 csomag sütőpor 
1 evőkanál fahéj 
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tejet és a tojást. Nem kell sokáig kavargatni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral /vagy pedig kivajazzuk és lisztezzük/, és beleöntjük a masszát. Berakjuk a 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly