2013. június 9., vasárnap

Kókuszos csiga


Zsebi elég nagy rajongónak tűnt fahéjas fronton, gondoltam ez is tetszene és valóban:D Siker volt, mindenkinél:D


Kókuszos csiga
Hozzávalók:
20 dkg liszt (CH 152,6g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
5 g cukor (barna nád – CH 4,9g)
csipet só (CH 0,0g)
1,25 dl tej (CH 6,6g)
2 ek napraforgó olaj (CH 0,0g)

Töltelék: 
5 dkg vaj (CH 0,3g)
3 dkg cukor (CH 30,0g)
2 dkg kókuszreszelék (CH 1,3g)
fél tojás (CH 0,3g)

Az élesztőt a cukorral elkevert és meglangyosított tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Majd lisztezett felületre borítjuk (viszonylag lágy lesz a tészta) kisodorjuk és megkenjük a krémmel, feltekerjük, felszeleteljük és sütőpapírral bélelet tepsire fektetjük, majd vízzel lespricceljük és 200 fokon légkeveréssel 25 perc alatt készre sütjük.


CH összegző:
10 db összesen: 196,0g
1 db: 19,6g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly