2010. október 24., vasárnap

Graham kifli

Mert ha választani lehet kenyér, zsemle és kifli között én biztosan az utóbbit választom. Anno még anyu boltjában is a graham kifli volt az egyik kedvenc...ritkán jutott a (cukorbeteg) vásárlók is szerették:P Mivel immár magam is ezt a tábort erősítem, némi inzulinrezisztencia okán, hát ideje volt megtalálni a tökéletes receptet. Limara joghurtos riegele volt a kiinduló alap. Az alábbiak szerint alakult nálam - számunkra - tökéletessé: 


Graham kifli
Hozzávalók:
1 pohár Danone aktívia natúr joghurt (CH 6,8g)
2,5 dl víz (CH 0,0g)
2 ek olaj (CH 0,0g)
2 tk só (CH 0,0g)
csipet aszkorbinsav (CH 0,0g)
2 ek burgonyapehely (CH 2,8g)
25 dkg kenyérliszt  (Abo Mill BL 80) (CH 190,8g)
25 dkg graham liszt (Tesco GL 200) (CH 161g)
1 csipet barna nádcukor (CH 1g)
2,5 dkg friss élesztő (CH 0,0g)
A hozzávalókat BB alaposan megdagasztotta nekem. Ezután másfél órát kelni hagytam. Majd 6 egyenlő darabra vágtam. Mindegyiket egyenként kisodortam és feltekertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, vízzel alaposan bespricceltem. Majd betoltam a 100 fokon légkeveréssel üzemelő sütőbe. Alulra pedig egy kis fém tálban tettem vizet. 20 perc után feltekertem 200 fokra a sütőt és színesedésig sütöttem.

A teljes adag 362,4 g szénhidrátot tartalmaz, egy kifli 60,4 g. Szóval egy fél kifli éppen egy reggelinek elegendő, ha nem eszünk hozzá semmi mást, amiben szénhidrát van. Legközelebb 12 darabot fogok készíteni.

2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, csak nem tudom, milyen bio lisztekkel tudnám kiváltani a nembiokat:-)
    Piroska

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly