2015. március 30., hétfő

Segítsüti - Szilvalekváros vonattorta

Idén ismét lelkesen és megtisztelve fogadtam a segítő sütis felkérést, mellyel ezúttal a Borsóház alapítványnak gyűlnek a támogatások. Az első gondolat ízre tökéletes volt, de a kivitelezés nem lett tökéletes. A családban pedig Bogyka vonatos tortája elég mély nyomot hagyott, így akkor legyen ismét torta, csak kicsit másként. Gyorsan rendeltem formát, hogy az ne legyen akadály. És kigondoltam valami friss és persze nem túl szofisztikált receptet :) Nos nem volt jó ötlet a zsír új formát élesben tesztelni…szóval ismét kudarc. Itt azért volt bennem egy pillanatnyi idegesség, hogy szombat van és hát hétfőre kész kell lenni, de akkor legyen ismét a már tesztelt formában a torta, csak más recepttel és kissé nagyobb kivitelben. 



Szilvalekváros vonattorta
Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg gyümölcs cukor
2 csomag sütőpor 
1 dl olaj
1 dl tej 
2 tojás 
50 dkg görög joghurt (ebből 25 dkg szilvás-fahéjas görög)
Az összeállításhoz:
Szilvalekvár
15 dkg étcsoki 3 dkg vajjal összeolvasztva
Némi marcipán az ütközőkhöz
Milka keksz a kerekeknek
M&Ms, gumicukor rakománynak
A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe simítjuk. 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a széleket levágva kialakítjuk a mozdonyt és a vagonokat. Szilvalekvárral összeragasztjuk, majd a csoki mázzal bevonjuk (a rücskös hatás érdekében én ecsettel dolgoztam). Pályára állítjuk, felszereljük a kerekeket (némi csoki máz segít ebben;)), kialakítjuk az ütközőket és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Végül betöltjük a rakományt :)

A tesztelőknél egyértelmű siker ;) 
Kérem hát a segítőszándékú magánszemélyeket és cégeket, hogy lehetőségeikhez mérten licitáljanak :)


Tudnivalók: 
- A torta nem kimondottan postázás-barát, de ennek ellenére megoldható az ország több városában (Dunakeszi, Budapest, Pécs, Szekszárd, Győr) az átvétel. 
- Igény esetén természetesen szívesen elkészítem a tortát a két vigaszágasnak is. 
- A licitálási lehetőség ahogy már szokásos: Március 30. – Április 2.
- A rakomány kis mértékben eltérhet a képen láthatótól ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly