Az sütőporos verzió után ki szerettem volna próbálni egy kelt változatot is a fánksütőben. Nos a tészta állaga és így vele a munka valami szuper. A kész fánk, mondjuk inkább kalács….állagra ahhoz sokkal közelebb áll, mint a fánkhoz. De ettől függetlenül lelkesen elfogyasztottuk. Végülis így még mindig keresem a fánksütős tökéletes verziót…szerintem majd kutakodom kicsit az amerikai blogokon, elvégre mégis csak tőlük származik az ötlet.
25 dkg finomliszt
2,5 dkg margarin
3,5 dkg cukor
1,5 dkg friss élesztő
1 db tojássárgája
1,5 dl tej
1. Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. Ha ragad, akkor még egy kis liszt mehet bele.
2. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. 12 db rúdra vágjuk a tésztát. Kicsit meghengergetjük, majd beletekerjük a fánk-sütőbe.
3. Előmelegítjük a sütőt. Közben még a tepsiben hagyjuk kelni a fánkokat. 160-165 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.