2015. március 29., vasárnap

Buci nudli – Anyósom után szabadon

Voltak mára mindenféle komoly tervek, de a hétvégén felváltva voltunk nagyon szarul KáeMmel. S ehhez még jött Mazsika betegsége. Szóval nem szofisztikáltam túl a főzést. Múltkor Anyósom csinált nudlit, azt tetszett a fiúknak, hát gondoltam jó lesz most is az otthon lévő bagázsnak (Zsebi „nyaral”;)). Mazsi eszegette…amúgy sincs nagy étvágya. Bogyka meg második nekifutásra elég jól fogyasztott belőle…miután hajlandó voltam elfogadni, hogy komolyan gondolja és tényleg a sós verzióból kér:P



Buci nudli
20 dkg főtt reszelt krumpli
2 ek forró víz
1 ek tojás (maradék a reggeli pogácsa kenésből…kimaradhat)
2 dkg sertészsír
10 dkg liszt
A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha nagyon ragad még teszünk hozzá lisztet. Nudlikká formázzuk, forró sós vízben kifőzzük, majd pirított Zsemlemorzsában megforgatjuk. Igény szerint porcukorral, lekvárral vagy tejföllel-sajttal pirított szalonnával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly