Kedves barátnőnk ajánlotta a receptet. Mesélte, hogy ők mit hagytak ki a készítésnél…én is rászabtam az itthoni készletekre. Nekünk bejött, a nagyfiúk nem értékelték, de a legkisebb lelkesen ette…nyilván azért nem toltam neki korlátlanul a sokféle fűszer miatt ;)
25 dkg csirkemell, csíkokra vágva
1 kicsi vöröshagyma, félkarikákra szeletelve
1 kisebb sárgarépa, karikázva
1 marék mirelit kukorica
2 dl konzerv kókusztej
1 marék mirelit zöldborsó
3 szelet friss gyömbér, apróra vágva
1 szár szárzeller, vékony szeletekre vágva
őrölt koriander
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál currypor
1 kávéskanál kurkuma
csipetnyi őrölt fahéj
korianderzöld
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
némi keményítő
Elkészítés: A felcsíkozott csirkemellet megforgatjuk kevés keményítővel elkevert vízben, majd a felforrósított wokban magas lángon, kevés olajban megpirítjuk, és hozzáöntjük a szójaszószt. Mikor kifehéredett a hús, kiszedjük és a visszamaradt zsiradékra rádobjuk a fokhagymát, a gyömbért és a többi fűszert. Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a szójaszószt és rázogatva megpirítjuk. Hozzáöntjük a kókusztejet és némi vizet, visszatesszük a húst és összeforraljuk. Ha túl hígnak érezzük, akkor kevés keményítővel elkevert vízzel besűrítjük. Rizzsel tálaljuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.