Szezon előtti próbálkozás, hogy ne csak úgy magában pusztítsuk, meg hát Zsebi ugye levesmániás. Jól sikerült, bár nem hiszem, hogy gyakran készül majd, elvégre az eper náluk nem lényegében a mosást is alig éri meg:P
Tejszínes eperkrémleves
Hozzávalók:
0,5 dkg vaj (CH 0,0g)
50 dkg eper (CH 35,0 g)
1 zacskó vaníliás cukor (CH 10,0g)
2 dkg porcukor (CH 20,0g)
pici fahéj (CH 0,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
1 dkg keményítő (CH 8,6g)
A vajon megfuttatjuk a megmosott összedarabolt epret, majd hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és felöntjük egy kevés vizzel. Puhára pároljuk, majd a keményítőt és a tejszínt hozzáadva krémesre dolgozzuk.
CH összegző: 2 nagy adag összesen 79,6 gramm, így egy adag 39,8 gramm szénhidrátot tartalmaz. (Nálunk ez nem pontos, mert Zsebi is evett belőle, de azért kalkulálni lehet vele:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.