2013. március 6., szerda

Tejszínes eperkrémleves

Szezon előtti próbálkozás, hogy ne csak úgy magában pusztítsuk, meg hát Zsebi ugye levesmániás. Jól sikerült, bár nem hiszem, hogy gyakran készül majd, elvégre az eper náluk nem lényegében a mosást is alig éri meg:P


Tejszínes eperkrémleves
Hozzávalók:
0,5 dkg vaj (CH 0,0g)
50 dkg eper (CH 35,0 g)
1 zacskó vaníliás cukor (CH 10,0g)
2 dkg porcukor (CH 20,0g)
pici fahéj (CH 0,0g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
1 dkg keményítő (CH 8,6g)
A vajon megfuttatjuk a megmosott összedarabolt epret, majd hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és felöntjük egy kevés vizzel. Puhára pároljuk, majd a keményítőt és a tejszínt hozzáadva krémesre dolgozzuk. 

CH összegző: 2 nagy adag összesen 79,6 gramm, így egy adag 39,8 gramm szénhidrátot tartalmaz. (Nálunk ez nem pontos, mert Zsebi is evett belőle, de azért kalkulálni lehet vele:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly