2013. március 24., vasárnap

Kefires dobálós süti


Gabi szomszédasszonyom csoda sütije, én most barackkal készítettem, de végülis bármilyen gyümölccsel lehet, Istenkirály habos a piskóta, bár bevallom nekem nem sikerült annyira tökéletesre, mint az övé, de nem is volt BB-nek sok ideje dolgozni vele, mert sok munkát adtam neki:D


Kefires dobálós 
Hozzávalók: 
3 tojás (CH 1,8g) 
1 pohár kefir (14 dkg - CH 5,5g) 
2 pohár cukor (12 dkg - CH 120,0g) 
3 pohár liszt (30 dkg - CH 216,0g) 
1 pohár étolaj (1,5 dl - CH 0,0g) 
fél csomag sütőpor (CH 0,0g) 
Tetjére gyümölcs - nálam most 30 dkg fagyasztott barack (CH 27,0g) 
A tojásfehérjét felvetjük habnak. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, majd amikor már habos, a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Kikent, illetve zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a gyümölccsel, majd 180 fokon 25 percig sütjük. A gyümölcs nem ül le a tészta aljára. Porcukorral meg lehet szórni a tetejét. 

CH összegző: 10 szelet összesen 343,3 gramm, így egy szelet 34,3 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly