2013. március 3., vasárnap

Tárkonyos krumplifőzelék

Mirellenél láttam, aztán gyorsan el is készítettem valami hasolót. Mondjuk nem volt éppen szerencsés napom (gondolom ehhez hozzájárul a levesnél már említett betegeskedés), mert kezdőlépésként odaégettem a krumplit…ami azért lássuk be, művészet. 


Tárkonyos krumplifőzelék 
Hozzávalók: 
50 dkg krumpli (CH 100,0g) 
3 dkg hagyma (CH 2,5g) 
1 kk tárkony (CH 0,0g) 
1/2 kk majoranna (CH 0,0g) 
só (CH 0,0g) 
1 dl tejszín (CH 3,0g) 
2 dkg keményítő (CH 17,1g) 
1 ek olaj (CH 0,0g) 
Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon megdinszteljük, rádobjuk a fűszereket és a kockára vágott krumplit, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Végül a keményítővel elkevert tejszínnel besűrítjük és kiforraljuk. 

CH összegző: két nagy és egy kisebb adag összesen 122,6 gramm szénhidrátot tartalmaz. Ha csak a két adaggal számolunk, akkor egy adag 61,3 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly