Persze Limara az eredeti recept-tulajdonos. Nálam az alábbiak szerint alakult. Nem lett rossz, bár azért nem annyira finom, mint a helyi francia péké (nemrég nyitott a srác, már a látvány is hizlal nála:P). No de ez házi, meg kéznél is volt és másnapra sem volt ehetetlen.
Croissant - Limara
Hozzávalók:
30 dkg liszt (CH 216,0g)
1 kk só (CH 0,0g)
5 g cukor (CH 5,0g)
1 tojás (fele kenni - CH 0,6g)
6 dkg tejföl (CH 2,3g)
1 dl tej (CH 4,6g)
fél tasak szárított élesztő (CH 0,0g)
2,5 dkg puha vaj (CH 0,1g)
Kenéshez:
7,5 dkg vaj (CH 0,3g)
1 dkg liszt (CH 7,2g)
A hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percet pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd megkenjünk a liszttel eldolgozott vajjal. Két órát pihentetjük hűtőben , majd téglalap alakúra kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk és feltekerjük. A tepsiben újra megkelesztjük, végül 180 fokon készre sütjük.
CH összegző: 8 darab összesen 236,1 egy darab pedig 29,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.