2013. március 2., szombat

Croissant

Persze Limara az eredeti recept-tulajdonos. Nálam az alábbiak szerint alakult. Nem lett rossz, bár azért nem annyira finom, mint a helyi francia péké (nemrég nyitott a srác, már a látvány is hizlal nála:P). No de ez házi, meg kéznél is volt és másnapra sem volt ehetetlen.


Croissant - Limara 
Hozzávalók: 
30 dkg liszt (CH 216,0g) 
1 kk só (CH 0,0g) 
5 g cukor (CH 5,0g) 
1 tojás (fele kenni - CH 0,6g) 
6 dkg tejföl (CH 2,3g) 
1 dl tej (CH 4,6g) 
fél tasak szárított élesztő (CH 0,0g) 
2,5 dkg puha vaj (CH 0,1g) 

Kenéshez: 
7,5 dkg vaj (CH 0,3g) 
1 dkg liszt (CH 7,2g) 
A hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percet pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk (2-3 mm), majd megkenjünk a liszttel eldolgozott vajjal. Két órát pihentetjük hűtőben , majd téglalap alakúra kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk és feltekerjük. A tepsiben újra megkelesztjük, végül 180 fokon készre sütjük. 


CH összegző: 8 darab összesen 236,1 egy darab pedig 29,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly