2014. június 29., vasárnap

15 perces gyümölcsös süti

És ebben a keverés-sütés-mosogatás is benne van;) Mikróban készül a sütemény, mert bizonyára sokan utálják az eszközt, sokan száműzték a konyhájukból ilyen-olyan okokból, de nálunk van és használjuk is, igaz többnyire csak melegítésre, vagy a cumik sterilizálására, de néha vannak ilyen bekattanásaim is. És ez például biztos többször előkerül a nyáron, mert kiváló lett. Levegős, kicsit sem szivacsos és lényegében pont akkora adag, amekkora nekünk elég. :) 



15 perces gyümölcsös süti 
1 pohár natúr joghurt (15dkg) (utána a pohár lesz a mérce!!!) 
negyed pohár olívaolaj 
2 tojás 
pici vaníliakivonat 
1 pohár liszt 
fél pohár gyümölcscukor 
fél tasak sütőpor 
csipet őrölt fahéj 
tetejére: 2 nagyobb nektarin

 
A hozzávalókat kézi habverővel alaposan összedolgozzuk. Majd egy mikrózható edénybe töltjük. Tetejét kirakjuk a barackkal, majd 10 perc alatt megsütjük (nálunk 750 a mikró maximuma). Ezután kiemeljük (vagy kifordítjuk) a formából, kevés porcukorral dekoráljuk, majd próbáljuk kivárni, hogy ehetőre hűljön ;)
Nem is olyan könnyű ez a kivárás:P

1 megjegyzés:

Printfriendly