Csináltam már több verziót is. Anyósom kertjéből jött velünk, akkor még azt hittem ugyanazt a levest fogom elkészíteni, amit ő főzött nekünk, de aztán másként döntöttem…éljen a változatosság. Meg a best before hozzávalók a hűtő mélyén;)
Karalábékrémleves
1 zsenge karalábé
3 szem közepes krumpli
1 bio tyúkhúsleveskocka
só, bors
25 dkg mascarpone
A megtisztított és apró kockára vágott karalábét és krumplit feltesszük főni. Hozzáadjuk a leveskockát, a fűszereket és puhára főzzük. Ezután a mascarpone-val krémesre dolgozzuk. Ropogósra pirított sonka (kevés olajon sütöttem ropogósra 10 dkg vékony csíkokra vágott sonkát) és/vagy kruton került bele levesbetétként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.