2014. június 25., szerda

Túrós császármorzsa

Tücsök és Bogárnál láttam meg a képet, aztán a receptet. Nyilán nem paleo változatot készítettem. Nem lett rossz, de igazán nem is győzött meg. Valahogy száraznak mégis túl zsírosnak éreztük. Persze az überkirály palacsinta után nem is könnyű dolga:P



Túrós császármorzsa 
Hozzávalók:
25 dkg túró 
2 tojás 
5 dkg búzadara 
5 dkg vaníliás cukor 
18 dkg tejföl
5 dkg vaj 
1 citrom leve 
a sütő edény kikenéséhez:
kevés vaj (nagyon kevés, mert kerámiabevonatos a tepsi és gyakorlatilag semmi sem ragad le benne:D:D:D) 
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a többi hozzávalóval együtt a késes aprítóban egynemű masszává dolgozzuk. Fellazítjuk a tojáshabbal. Tepsibe töltjük és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük amíg a teteje megpirul. Ekkor egy lapátkanállal kisebb darabokra vágjuk. Visszatesszük a sütőbe és hagyjuk, hogy 5 percig piruljon. Újra kivesszük, még kisebb darabokra vágjuk és megforgatjuk. Újabb 5 percre visszatesszük. Még egyszer összevagdossuk, átforgatjuk és utoljára ismét 5 percig sütjük. Mi eperlekvárral ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly