2014. június 10., kedd

Cseresznyekrémleves

Kaptunk a szomszédasszonytól egy vödör cseresznyét. Magában magozva, nem annyira csúszott a kisfiúknak. Gondoltam levesnek nyerő lesz. Zsebi lelkesen fogyasztotta…Bogyka inkább a húsos második forgást preferálta;) (Talán egyszer majd kiszámolom, hogy mennyi CH az annyi, de most nincs kedvem…meg szabad kapacitásom rá)


Cseresznyekrémleves
50 dkg magozott cseresznye
3 dkg cukor
őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg ízlés szerint
2,5 dl tejszín
1 dkg keméyítő
A magozott cseresznyét vízzel felöntjük, a fűszerekkel és a cukorral puhára főzzük. A turmixba tesszük a tejszínt, illetve a keményítőt, majd a leszűrt cseresznyét. A felfogott lével megfelelő sűrűségűre hozzuk, majd összeforraljuk. Hűtve tálaljuk. El tudok bele képzelni betétként apróbb édes kekszet mondjuk ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly