2014. június 4., szerda

Kókusztejes currys sertéscsíkok

Innen-onnan jött az ihlet, a végső elhatázást meg a mai Ázsia Bt.-ben tett látogatás hozta meg. Csirke nyilván jobban illett volna hozzá, de reggel a hentesnél (megvan a helyi tuti :D:D:D, hurrá Bőgér;)) még nem tudtam hogy mit főzök és a karaj tetszett meg. Számadás nélkül, mert elfelejtettem mérni :) 


Kókusztejes currys sertéscsíkok 
2 csík szalonna vékonyra szeletelve 
3 szelet sertéskaraj ceruza forma csíkokra vágva 
1 kisebb fej hagyma finomra darálva 
2 tk curry (Ázsia Bt. - kurkuma, koriander, görögszéna, gyömbér, római kömény, jódozott só, burgonyakeményítő, cayenne bors) 
só 
frissen őrölt tarka bors 
165 ml kókusztej 
1 marék mirelit kukorica 
1 ek keményítő 
némi tej 
A szalonnát ropogósra sütjük. Majd kiszedjük. A visszamaradt zsírban a karajcsíkokat és a darált hagymát megforgatjuk fehéredésig. Hozzáadjuk a fűszereket, a kókusztejet és a némi vizet (amivel kimostam a kókusztejes dobozt), a kukoricát. Puhára főzzük a húst. A mártást kevés tejjel elkevert keményítővel besűrítjük. Rizzsel és a megsütött szalonna pörccel tálaljuk. 

1 megjegyzés:

  1. Uhh, ez de jól hangzik és néz ki Vica! :)
    A curry nálunk is családtag mióta diétázom :)

    VálaszTörlés

Printfriendly