2014. január 14., kedd

Sonkás alagút

Bogyi születésnapja alkalmából hidegtálakkal terveztem várni a vendégeket. A nosalty-n kerestem inspirációt. A egészen biztos voltam benne, hogy ennek sikere lesz és valóban az volt, s mivel a tervezett vendégség több részből állóra sikeredett, így kétszer is elkészíthettem :) Az meg egészen biztos, hogy máskor is készülni fog hidegtálas vendégségekre :)

Sonkás alagút
15 dkg főtt sonka (12 szelet)
50 dkg franciasaláta alap
2 db csemegeuborka
5 db főtt tojás
25 dkg majonéz
25 dkg tejföl
1 tk mustár
bors ízlés szerint
1 kk porcukor
1.5 dl húsleves alaplé
12,5 g zselatin
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A franciasaláta alapot is megfőzzük, kihűtjük. A savanyú uborkát apró kockára vágjuk és hozzáadjuk. Az alaplét a zselatinnal összeforraljuk, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint. Az őzgerinc-formát kibéleljük folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával, és beletesszük a tojásokat. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük. Hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából és szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly