2014. január 14., kedd

Sajttekercs

Réges-rég (egy messzi-messzi galaxisban) még NLC-fórumos időkből származik az ötlet. Volt ott egy lány (najó hölgy), aki mindig annyira szép hidegtálakat varázsolt, hogy gyakorlatilag a retinámra égtek a képek. Aztán volt alkalmunk személyesen is találkozni. A lényeg a lényeg, hogy alapötlet tőle származik. A megvalósítás meg lehetett volna profibb, de majd legközelebb.


Sajttekercs
30 dkg trappista sajt
egy adag körözött
A sajtot bezacskózzuk, majd egy fakanálra akasztva, lobogó vízbe lógatjuk kb. 30-35 percre, hogy kellően megpuhuljon. Ezután folpack segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, kb. olyan vastagra, mint szeletelt sajt. Ezután rásimítjuk a tölteléket. Szorosan feltekerjük(nah ezt még gyakorolnom kell). Becsomagolva hűtőbe tesszük. Másnap szeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly