2013. január 6., vasárnap

Hólabdatorta

Megint egy évvel öregebb lettem…és XXXI. is csak egy évig leszek, de nem is ez a lényeg. Társasjátékozós vendégséget terveztünk tegnapra, s ha már így közvetlenül az ünnep utánra esett, hát gondoltam egy torta nem árthat. Vacsorának pizzát sütöttem. Meg volt mindenféle rágcsa, hogy a játék izgalmait jól bírjuk. S végülis annyira belemerültünk a Cluedo-ba, hogy a pizza is félig kihűlt mire megettük, a tortára meg már nem is maradt energia. Sebaj, ma azért megkóstoltuk és megoldottam, hogy a vendégeknek is jusson belőle ebéd utáni nasinak (nem rossz dolog az, ha ilyen közel laknak;)). Receptnek egyébként nem a klasszik piskótásat használtam, hanem egy kevert tésztás verziót. Szerintem nem lett rossz, bár egyet kell értenem KáeM véleményével, hogy a krém kicsit túl vajas. 


Hólabdatorta
Hozzávalók:
Piskóta: 
20 dkg liszt (CH 152,6g)
7,5 dkg gyümölcs cukor (CH 79,6g)
1 csomag sütőpor (CH 0,0g)
fél dl olaj (CH 0,0g)
fél dl tej (CH 2,3g)
1 tojás (CH 0,6g)
2 pohár natúr joghurt (activia) (CH 13,6g)
1 dkg holland kakaópor (CH 1,0g)
A krém:
1,5 dl tej (CH 6,9g)
5 dkg liszt (CH 36,0g)
15 dkg vaj (CH 0,6g)
12 dkg porcukor (CH 120,0g)
1 vaníliás cukor (CH 10,0g)
Tetejére: kókuszreszelék
A tésztát kikeverjük, vajazott-lisztezett piteformába simítjuk. Majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a tejet és a lisztet sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a főzött krémet is. Felével megtöltjük a tortát, a másik felével kívülről vonjuk be. Kókuszreszelékkel megszórva tesszük a hűtőbe tálalásig. 


CH összegző: 
Elvben 8, a valóságban 10 szeletes torta összesen 423,2 gramm, egy szelet 42,3 gramm szénhidrátot tartalmaz….szóval kicsit sem diétás:P

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly