2013. január 31., csütörtök

Cideres fánk

Annyira megtetszett az ötlet Mirellenél, hogy biztos voltam benne, hogy az idei szezonban elkészítem (eddig főleg túrófánkkal operáltam;)). Hát nem lett rossz, de a szalagos változatot meg sem közelítette…számunkra legalábbis. Nem tudom mit ronthattam el, de nem igazán lett könnyed és habos, pedig bőven volt ideje kelni. 


Cideres fánk
Hozzávalók:
32,5 dkg liszt (CH 234,0g)
fél tasak szárított élesztő (CH 0,0g)
0,5 dl tej (CH 2,3g)
0,5 dl cider (CH 0,0g - de nem találtam sehol érdemi számot hozzá!!!)
1 tojássárgája (CH 0,8g)
1,5 dkg nádcukor (CH 13,9g)
csipet só (CH 0,0g)
5 dkg vaj (CH 0,2g)
A hozzávalókat alaposan összedagasztattam BB-vel. Majd hagytam duplájára kelni. Ekkor lisztezett felületen kinyújtottam bő egy ujjnyira, kiszaggattam, majd letakarva hagytam ismét megkelni. Bő két ujjnyi forró, de nem maxi gázon dolgozó olajban kisütöttem a fánkokat. Lekvárral tálaltam. 

CH összegző
20 db kisebb méretű fánk összesen 251,2 , így egy darab 8,4 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly